| Štúdium a práca v Kanade | Štúdium v Dánsku | Štúdium a práca na Novom Zélande |
Studium v Australii s WSIA

Študijný pobyt
     
Prečo Austrália
     
Prečo WSIA
     
Ako na to?
     
Výber mesta
     
Víza do Austrálie
     
Životné náklady
     
Práca
     
Ubytovanie
     
Poistenie
     
Ohlasy študentov
     
Akcia: Tablet zadarmo
     
Školy
     
Časté otázky
     
Práca v Austrálii
     
Angličtina doma

Víza do Austrálie

Lety do Austrálie

Užitočné informácie

Články

Fotogalérie

Kontakt
Úvod » Víza do Austrálie » ... Preposlať linku1

Študentské víza do Austrálie

 

Pre študijno - pracovné pobyty v Austrálii na dobu dlhšiu ako 3 mesiace potrebuješ získať študentské víza.

  • O víza zo Slovenska žiadaš vo Viedni
  • Tvoje víza sa neskôr dajú v Austrálii predĺžiť
  • Dĺžka tvojich víz je zavislá na dľžke tvojho štúdia
  • Študentské víza sú viacvstupové
  • Poplatok ambasáde za vybavenie víz je 445 EUR

Austrália aplikantov o študentské víza rozdeľuje do piatich úrovní, kde Slovensko patrí podľa typu kurzu do prvej alebo druhej skupiny (tzv. Assessment Level). Znamená to pre nás, že s vízami vo všeobecnosti nie je problém a stačí tak pre ich získanie splniť len niekoľko málo podmienok. Treba byť však dôsledný.

Dôležité podmienky

Staň sa jedným z našich spokojných klientov
a získaj tak ZADARMO asistenciu a komplet starostlivosť
o tvoje víza i všetko ostatné.

Žiadosti v Assessment Level 1

Určené pre zájemcov o:

  • Štúdium na strednej škole
  • Štúdium na vysokej škole

Budeš potrebovať:

  • Vyplnený formulár 157A  (stiahnuť)
  • Uhradený poplatok imigračnému úradu 535 AUD (online)
  • eCoE (Electronic Confirmation of Enrolment), t.j. potvrdenie o prijatí na školu v Austrálii (zariadené nami) 
  • Dostatočné finančné krytie, avšak dokladuješ ho iba v prípade, ak je vyžiadané imigračným úradom
  • Lekársku prehliadku (viac informácii)
  • 1 ks fotografia pasového formátu
  • Kópiu pasu (dvojstrana s fotografiou). Pas musí byť platný min. ďalších 6 mesiacov po ukončení štúdia v Austrálii
  • Nesmieš mať žiadne dlhy voči krajinám Commonwealthu (napr. Veľká Británia, Kanada, ...). Ak takéto dlhy máš, je nutné navrhnúť ich vyrovnanie.

Žiadosť v Assessment Level 1 je podávaná online, alebo na Austrálskej ambasáde.

Žiadosti v Assessment Level 2

Určené pre zájemcov o:

  • Odborné kurzy (VET)
  • Jazykové kurzy (ELICOS)
  • Kombinované kurzy angličtiny a VET

Budeš potrebovať:

  • Vyplnený formulár 157A (stiahnuť)
  • Uhradený poplatok ambasáde 445 EUR
  • eCoE (Electronic Confirmation of Enrolment), t.j. potvrdenie o prijatí na školu v Austrálii (zariadené nami) 
  • Dostatočné finančné krytie s preukázaním jeho pôvodu
  • Doklad o najvyššom dosiahnutom vzdelaní
  • Doklad o predch. pracovných skúsenostiach (ak sú)
  • Výpis z registra trestov zo Slovenska, (pri kurzoch dlhších ako 1 rok aj z ostatných krajín, ak si niekde za posledných 10 rokov žil viac ako rok)
  • Lekársku prehliadku  (viac informácii)
  • 1 ks fotografia pasového formátu
  • Kópiu pasu (dvojstrana s fotografiou). Pas musí byť platný min. ďalších 6 mesiacov po ukončení štúdia v Austrálii
  • Nesmieš mať žiadne dlhy voči krajinám Commonwealthu (napr. Veľká Británia, Kanada, ...). Ak takéto dlhy máš, je nutné navrhnúť ich vyrovnanie.

Žiadosť v Assessment Level 2 je nami podávaná na Austrálskej ambasáde vo Viedni či podľa potreby.

Proces žiadosti o víza vyžaduje individuálny prístup a informácie uvedené vyššie sú len všeobecné, preto odporúčame v prípade záujmu obrátiť sa na nás. Naše dlhoročné skúsenosti určite oceníš a ušetríš si zbytočné nepríjemnosti či zamietnutie víz spôsobené chybami v aplikácii o víza.

Nedoporučujeme ti vybavovať si pobyt na vlastnú päsť, pokiaľ si to vyslovene nechceš vyskúšať sám, čo zrejme nie je úplne najlepší dôvod. Nakoľko sme platení priamo školami, našou pomocou totiž nezaplatíš ani o euro viac ako pri vybavovaní bez agentúry. Zbavíš sa teda ZADARMO všetkých starostí a budeš mať istotu, že máš všetko v poriadku a tiež, že si nekúpil "zajaca vo vreci".

lang_forum_navrat_na_top lang_noticeboard_back_to_list
Formuláre pre študentské víza
 

Dokumenty, ktoré môžeš k žiadosti o víza potrebovať sú nasledovné:

  • Formulár na študentské víza "157A "
  • Formulár "1160i " (Applying for a student visa) – informácie o študentkých vízach a ich žiadaní
  • Formulár  " 1219i "(Overseas Student Program – Assessment levels) – zaradenie všetkých krajín sveta podľa assessment levels ( hodnotiaceho systému )
  • Formulár " 47P " - Informácie o možnostiach ako žiadať výpis z registra trestov vo svete
  • Formulár "919" - výška poplatkov za jednotlivé víza
  •  

    Kontakt - Mapa stránok