ďalšie krajiny
bezplatná KONZULTÁCIA

Študentské víza do Austrálie


Pre študijno - pracovné pobyty v Austrálii na dobu dlhšiu ako 3 mesiace potrebujú aplikanti získať študentské víza.

Ich získanie bývalo kedysi v podstate formalitou, posledné roky sa ale napriek oficiálnemu zjednodušovaniu procesu ich získanie stalo zložitejším. Preto je dôležité žiadosť precízne pripraviť a naše 17 ročné skúsenosti s týmto procesom určite oceníte.

Vďaka tomu, že sme financovaní priamo školami, za tento servis u nás nezaplatíte ani EURo navyše, takže vybavovaním s nami môžeš len získať.



Štúdium

Chcela by som sa Vám poďakovať za všetky vaše služby ktoré ste mi poskytli boli ste ochotní mi odpovedať na všetky moje otázky a taktiež veľká vďaka za pomoc so všetkými dokumentami ste skvelí tím ľudí. Vidno ze vás práca baví a robite ju s láskou. Ešte raz ďakujem určite vás budem odporúčať ďalej ❤️ Miška Mešková

Ako sa o víza žiada

O študentské víza do Austrálie sa žiada online a sú procesované Austrálskou ambasádou vo Viedni. Nakoľko na ambasáde sú zamestnaní aj Slováci, nie je problém, ak sú niektoré dokumenty i v slovenčine.

 

Pracovné povolenie

Súčasťou študentských víz je pracovné povolenie na prácu 40 hodin každé 2 týždne, t.j. v podstate na polovičný úväzok a neobmedzene počas prázdnin v škole (ktorých býva dostatok :) )

Štúdium

Podklady k žiadosti o víza

  • Vyplnený vízový formulár 
  • Uhradený poplatok ambasáde 565AUD
  • Motivačný list vysvetľujúci dôvody na štúdium v Austrálii
  • eCoE (Electronic Confirmation of Enrolment), t.j. potvrdenie o prijatí na školu v Austrálii 
  • Dostatočné finančné krytie s preukázaním jeho pôvodu
  • Doklad o najvyššom dosiahnutom vzdelaní
  • Prehlásenie o predchádzajúcich zamestnaniach (ak sú)
  • Prehlásenie k migračnej histórii aplikanta
  • Výpis z registra trestov zo Slovenska, (pri kurzoch dlhších ako 1 rok aj z ostatných krajín, ak si niekde za posledných 10 rokov žil viac ako rok)
  • Lekársku prehliadku
  • Kópiu pasu (dvojstrana s fotografiou). Pas musí byť platný min. ďalších 6 mesiacov po ukončení štúdia v Austrálii
  • Nesmieš mať žiadne dlhy voči krajinám Commonwealthu (napr. Veľká Británia, Kanada, ...). Ak takéto dlhy máš, je nutné navrhnúť ich vyrovnanie.

Žiadosť sa podáva online a spracováva sa vo Viedni. Víza sú viacvstupové a dajú sa v Austrálii predĺžiť.

Ako to celé prebieha

Počas procesu žiadosti o víza budeme úzko spolupracovať. Začína sa prvotným posúdením, či má aplikant vôbec šancu víza dostať, následne sa zorganizuje všetko so školou, pripravíme spolu všetky podklady a žiadame online.

Niektorým aplikantov trvá vybavovanie pár dní, niekomu aj pár týždňov. Rovnako je to so samotným procesovaním ambasádou. 

Doporučujeme kontaktovať nás pre prvotné posúdenie a zodpovedanie akýchkoľvek otázok.

Strašiak menom GTE

Strašiakom pri žiadosti o študentské vízum do Austrálie je tzv. genuine temorary entrant kritérium (GTE). Aplikant musí pracovníka ambasády presvedčiť, že nemá vedľajšie úmysly, štúdium je tým hlavným faktorom rozhodnutia vycestovať do Austrálie, o prínose ukončeného štúdia v profesnej budúcnosti aplikanta naspäť na Slovensku a dostatočných dôvodoch pre návrat domov po vypršaní víz.

Výsledok je čisto na subjektívnom posúdení úradníkom a tak to je nie vždy jednoduché. Máme však bohaté skúsenosti a dobre doporučíme.

Naskoč na vlnu s nami

Využite možnosť bezplatnej konzultácie, alebo sa príďte osobne
porozprávať na jednu z našich pobočiek